Over ons

Zorgboerderij d’n Oerse Have is een boerderij welke jongeren en (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek biedt en is gelegen in het kerkdorp Oerle (Veldhoven). D’n Oerse Have ligt aan de rand van het buitengebied vlakbij Eindhoven Airport en Zoo Veldhoven in een bosrijke omgeving.

De boerderij was in eerste instantie een varkensbedrijf waar biggen werden gefokt. Dit werd gedaan door Toon en Jo ten Have en hun 2 dochters, Petra en Carla. In 1998 hebben zij de keuze gemaakt om te stoppen met het varkensbedrijf en het roer om te gooien en een paardenpension te starten. De jongste dochter, Carla, heeft van kinds af aan de droom gehad om boerin te worden en was dan ook altijd samen met Toon bezig op de boerderij. Eerst met de varkens en tot op de dag van vandaag met de paarden. Zij is naast het werk op de boerderij altijd werkzaam geweest als activiteitenbegeleidster in de gehandicaptenzorg. Carla werkt sinds 2003 bij het activiteitencentrum van SWZ in Eindhoven.

In 2009 speelde bij Carla de gedachte om van de huidige boerderij een zorgboerderij te maken. De combinatie van het werken met mensen en het werken op de boerderij spreekt Carla erg aan en wil dit graag delen met hulpboeren.

Op zorgboerderij d’n Oerse Have gaan agrarisch werk en zorg goed samen. Hulpboeren hebben contact met elkaar, met de dieren en met de pensionklanten die naar hun paard of pony komen.

Met ingang van 26 mei 2015 is zorgboerderij d’n Oerse Have in bedrijf.